Despre noi

Despre noi

Povestea noastră începe atipic, cu a fost acum un an în urmă, când dintr-o întâlnire întâmplătoare s-a născut o idee: crearea unui spațiu în care pasiunea și talentul ceramistei Alina Constantin să prindă viață și să dea speranță și ajutor unor oameni aflați la greu, la margine de București.

Alina Constantin este o tânără absolventă a UNArte, la departamentul de ceramică, care visează și crează forme fine, delicate și obiecte din porțelan.

În mai puțin de un an, împreună cu specialiștii din cadrul Asociației C4C- Communication for Community, Alina începe să își vadă visul cu ochii: au pus bazele unei mici făbricuțe pentru obiecte de uz casnic din ceramică, care își va desfășura activitatea în Chitila.

Mi-ar plăcea să le văd folosite [obiectele create de mine] mai ales de către cei tineri, care se mulțumesc deseori doar cu materiale accesibile precum plasticul. Îmi place să văd oamenii bucurându-se de piesele create de mine”, a declarat Alina.

Fiecare concept și prototip e construit și creat de ceramistă în “Atelierul de ceramică”, identificând partea practică și funcționalități de lucru ale obiectelor, pentru a obține produse estetice și cu utilitate. Atelierul este o întreprindere socială, în care se produc obiecte de serie mică, din porțelan, manual, cu personal angajat provenind din grupuri vulnerabile.

Ȋn cadrul întreprinderii sociale “Atelierul de ceramică”, sunt create patru locuri de muncă pentru persoane din grupuri vulnerabile. Aceste persoane au trecut printr-o etapă de pregătire și specializare, și contribuie la procesele tehnologice de obținere a produselor din ceramică create de designerul ceramist Alina Constantin.

Produsele obținute se adresează oamenilor care apreciază actul artistic, care își doresc să utilize obiecte din materiale naturale, încărcate de emoție și realizate printr-o muncă de detaliu. În același timp, aceștia vor contribui la dezvoltarea unei activități la nivel local, cu impact direct în viața unui grup de beneficiari.

Atelierul de ceramică” este structură de economie socială înființată prin proiectul “S.E.S – Să Evoluăm Sustenabil”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘Investește în Oameni!’.